Verslagen | Blogs

Olt timer rit 2019

  • Verslagen
  • 2 minuten (435 woorden)

Rit oldtimers en cabrio’s 2019

Zondag 16 juni 2019 was het dan zover: de tourrit voor cabrio’s en oldtimers. Het weer was mooi zo ook de start in restaurant Lou Cigaloun in St. Antonin. Iedereen, velen in aangepaste kledij, had daar gelegenheid elkaar te begroeten tijdens koffie en het nodige Franse lekkers. Een tasje met daarin een autoschild, water èn het routeboek werd uitgereikt en rond 9.30 uur gingen ongeveer 35  auto’s, steeds enkele minuten na elkaar, van start.

Hoewel wij met onze oldtimer, een MGB, al een aantal tourritten in de wijde omgeving van Carcès hebben gemaakt, kwamen we tijdens deze tocht toch weer op routes die we niet kenden. Dat is altijd weer verrassend èn leuk. De ochtendrit bracht ons in het gebied van de Alpes-de-Haut-Provence, waarvan de inwoners zich Bas-Alpins noemen en de hoofdstad van dat gebied is Digne-les-Bains.

Een koffie-pleisterplaats was in de route aangeduid in het dorpje Artignosc. Daar had de bar met terras kennelijk niet op gerekend, want de enige jonge ober wist even niet hoe ie het had. In korte tijd hadden de Nederlanders het terras ingenomen en moesten even geduld hebben voor hun Franse café.

Via richting Aups en andere mooie wegen kwamen we op onze lunchlocatie bij de gastvrije familie Van Beusekom even buiten Tourtour. De equipe de cuisine, onze super vrijwilligers van de ANM natuurlijk, hadden diverse fantastisch lekkere salades gemaakt. Iedereen vond een plaatsje aan de vele tafels die klaarstonden en na kaas en heerlijk zoetigheid konden we de route weer oppikken.

Het routeboek werkte perfect, maar de lunch en de zon deed ons wat minder alert zijn. Via Flayosc en een mooie weg richting Taradeau , langs de rivier d’Argens komen we rond 15.30 uur aan bij Château Saint Roux dat ligt in het Natuurreservaat Plaine des Maures.  Een prachtige eindbestemming, die voor veel deelnemers nog onbekend was. Daar kon je napraten over de route en waren wijn en hapjes te proeven.

Stipt om 16.30 stond Jeannette met de microfoon klaar om iedereen te bedanken voor de deelname en/of support, met name de mooie autoschilden van Marcel Reimer. Ook werden enkele ludieke prijzen uitgereikt voor de mooist versierde auto, de origineelste outfit van de berijders en niet te vergeten voor de berijders van de auto met pech onderweg, Paul en Tessa, een poedelprijs!!

Een succesvol evenement waar velen van genoten hebben.

Met weer grote dank aan de organisatoren, Jeanette van Beusekom en zeker met name Leo en Ria Hamelink die de totale route hebben voorbereid. Chapeau Ria en Leo!!!


Ontvangst Nieuwe Leden
16sep

Ontvangst Nieuwe Leden

Zondag 13 september 2020 heeft ANM zo'n 17 nieuwe leden verwelkomd.  Na het welkoms woord van voorzitter Cees Bos hebben de activiteiten...

Onze sponsoren