Nieuws

Feestelijke Opening Jardin de Sculpturen

50 jaar kunstenaarschap
Expositie Hans (Henri) Versteeg 

Feestelijke opening door de kunstenaar op 1 mei, 2022.
Van 11.00 tot 16.30 uur bent u van harte welkom in de Jardin de Sculptures in Fayence

In 2016 startte Marianne Lapidaire, oud-voorzitter van de ANM, met haar Jardin de Sculptures. Sinds die tijd hebben kunstenaars van verschillende disciplines en nationaliteiten hun werk in haar prachtige tuin tentoongesteld.

Dit jaar heeft de expositie heeft een enigszins ander karakter: van april tot november 2022 staat het werk van beeldhouwer Hans (Henri) Versteeg centraal. Het is een overzichtstentoonsteling die een impressie geeft van 50 jaar kunstenaarschap. 

Hans Versteeg
Voor veel ANM’ers zijn Hans Versteeg en zijn werk geen onbekenden. Lange tijd woonden Hans en zijn echtgenote Frédérique in Zuid-Frankrijk. 

Vanaf de zeventiger jaren van de vorige eeuw exposeert Versteeg in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Duitsland en de Verenigde Staten. Veel van zijn werk wordt aangekocht door particulieren maar is er in Nederland tevens werk van hem te vinden in de openbare ruimte.

Bezichtiging
Om een afspraak te maken voor een bezichtiging, kunt u bellen of mailen met Marianne. Ook bestaat de mogelijkheid zelf een groepje samen te stellen (maximaal 6 personen) om de tuin te bezoeken en te genieten van een heerlijke lunch op het schaduwrijke terras met schitterend uitzicht. Een leuk idee om bijvoorbeeld een verjaardag of andere feestelijke gebeurtenis te vieren. Wilt u liever in Fayence in een restaurant lunchen? Ook dat kan Marianne voor de bezoekers van haar tuin regelen. 

De toegang is gratis. Een gift voor het onderhoud van de tuin wordt uiteraard zeer op prijs gesteld.
Contact: Marianne Lapidaire

marianne.lapidaire@wanadoo.fr / contact@sculptures-fayence.com
+33 (0)494 76 79 49 / +33(0)6 40 99 38 94
141 Impasse du Terme 2
83440 Fayence
Website: www.sculptures-fayence.com

 

 

Onze sponsoren