Partners

ANM_Randoo_logo.jpg

ANM Randonnée

Organiseert iedere maand op donderdag vier wandelingen in vier verschillende categorieën. 

ANM Randonnée is een zelfstandige vereniging, ontstaan vanuit de ANM. Uiteraard onderhouden we een nauwe band met deze partner. Voor € 15,- per jaar kunt u al deelnemen aan de wandelingen. ANM Randonnée heeft 12 gidsen en heeft wandelingen op verschillend niveau. Zin om de omgeving te verkennen door mooie georganiseerde wandelingen te maken?

Neem dan vooral een kijkje op de website van ANM Randonée

Logo_DNC.png

DNC - De Nederlandse Club aan de Côte d'Azur 

De DNC is een club van en voor Nederlanders die permanent, dan wel semi-permanent in het gebied van Toulon tot in Italië wonen. Daarmee is er een overlap in gebied met de ANM en samen bieden wij onze leden de gelegenheid elkaar regelmatig te ontmoeten, ervaringen te kunnen uitwisselen over het leven en wonen in Zuid-Frankrijk en deel te nemen aan een diversiteit van (gezamenlijke) activiteiten.

Ga naar de website van DNC


Nederlands_ondersteuningsfonds.jpg

Nederlands Ondersteuningsfonds

Het Nederlands Ondersteuningsfonds ontfermt zich sinds 1967 over landgenoten met financiële of sociale problemen, die geen of onvoldoende beroep kunnen doen op de Nederlandse of Franse overheid dan wel familie of vrienden.

E-mail: nlondersteuningsfonds@gmail.com
Of neem een kijkje op de website van het fonds.


Logo fanf.png

FANF - Fédération des Associations Néerlandaises en France

De ANM is aangesloten bij de Fédération des Associations Néerlandaises en France. Deze behartigt de belangen van Nederlanders in Frankrijk.

In 1998 werd de FANF (Fédération des Associations Néerlandaises en France) door enkele bestaande Nederlandse verenigingen opgericht. Er was behoefte ontstaan aan meer informatie op administratief vlak en aan een organisatie die de belangen van Nederlanders in Frankrijk behartigt.

Dit betreft: zorg- en ziektekostenverzekeringen, bejaardenzorg, maar ook onderwerpen als bilaterale- en multilaterale pensioenrechten, onderwijszaken, fiscaliteit en wet- en regelgeving.

Omdat doorgaans de doelstelling van de lokale verenigingen meer op het sociale vlak ligt ondersteunt de FANF, als overkoepelende organisatie, de specialistische taken die raakvlakken hebben met de Nederlandse ambassade in Parijs, de regering in Den Haag en het EU parlement. Vaak gaat het helaas om langdurige procedures waarvoor één aanspreekpunt verlangd wordt.

De FANF is een organisatie zonder winstoogmerk, opgezet naar Frans recht. Het bestuur werkt op vrijwillige basis. Momenteel zijn er 17 Nederlandse verenigingen in Frankrijk aangesloten. Samen vertegenwoordigen zij ongeveer 4000 landgenoten.

Bekijk hier de website van de FANF.

Onze sponsoren